سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یک و نیم درصد سهام آبی ها کجا رفت؟

در این ماه بالاخره باشگاه استقلال و پرسپولیس پس از سال ها خصوصی شدند و مالکیت جدید آنها مشخص شد. پس از مشخص شدن جزئیات سهام مالکان جدید باشگاه استقلال، حدود یک و نیم درصد از سهام این باشگاه کاهش یافت. سهم 5 درصدی متعلق به پیشکسوتان و کارکنان این باشگاه در نگاه اول این سوال تردید هایی را ایجاد کرد که چگونه این میزان از سهام آبی ها کاهش یافته است؟ بر این اساس و با تغییر سهامداران باشگاه استقلال که در تابلوی بورس این باشگاه در فرابورس درج شده بود، سهام وزارت ورزش در آبی پوشان از 90 درصد به 3.5 درصد کاهش یافت. در حالی که فرابورس اعلام کرد پتروشیمی پارس، پتروشیمی شهید تندگویان و پتروشیمی بندرامام هر کدام 5 درصد از سهام باشگاه استقلال را خریداری کردند، سهام این باشگاه در بازار اصلی فرابورس عرضه شد و به نظر می رسد مبلغی که به هواداران فروخته شده است. این باشگاه تا قبل از حدود 2 سال بیش از 10 درصد بود و آن درصد و نیم ذکر شده به این مبلغ همان گزاره 10 درصد اضافه شد. البته در این زمینه باید منتظر جزئیات سهام مالکیت باشگاه پرسپولیس باشیم تا مشخص شود این باشگاه نیز با چنین درصدهایی مواجه است یا 5 درصد مذکور مختص پیشکسوتان است.

آیا خدمات سهامداری رایگان است؟

نه تنها فرآیند انتقال سهام عدالت متوفی به وراث، بلکه کلیه خدمات مربوط به سهام عدالت رایگان است. 24 آبان ماه سال جاری میراث سامانه واگذاری سهام متوفیان به وراث فاش شد. بر این اساس از سال گذشته وراث متوفی که دارای سهام هستند می توانند در چند مرحله انتقال سهام را انجام دهند به این صورت که ابتدا یکی از وراث تعیین شده باید در پورتال یکپارچه ذی نفع در سایت ثبت شود. بازار سرمایه به آدرس «ddn.csdiran.ir» و در مرحله بعد با ورود به بخش «حقوق متوفی» و با وارد کردن ملیت و تاریخ تولد متوفی در بخش «استعلام تشکیل پرونده» وی. از زمان تشکیل پرونده و نوع دارایی متوفی اطلاعات لازم را دریافت کرده است، در صورت تایید زمان تشکیل پرونده می تواند با یکی از دفاتر کارگزاری و بانک های منتخب تماس گرفته و در نهایت پس از تشکیل پرونده در یکی از دفاتر، این امکان وجود دارد که پیگیری پرونده از طریق قسمت «مرجع وضعیت پرونده» در درگاه یکپارچه برای همه وراث قابل مشاهده باشد.

لازم به ذکر است تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی، اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه کلیه وراث به نام گواهی انحصار وراثت (با این توضیح که متقاضی دریافت کارت ملی یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر کشور سازمان ثبت کننده می تواند جایگزین کارت ملی شود)، اصل یا یک قطعه عکس برابر با اصل کارت ملی. گواهی وراثت میت (در صورتی که مادر یکی از ورثه باشد؛ برگرفته از بند ب ماده 892 قانون مدنی، برای کنترل مخالفت، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان متوفی است. والدین نیز الزامی هستند) و در صورتی که متوفی دارای وصیت نامه رسمی باشد که در گواهی محدودیت وراثت به نمایندگی از اصل یا تصویری برابر با اصل وصیت نامه نیز قید شده است، از جمله مدارک لازم برای انجام مراحل انتقال. سهام سرمایه متوفی به وراث. از طریق 4 بانک و 44 کارگزار منتخب، سهام سرمایه متوفی را آزادانه به وراث منتقل کند.

همانطور که گفته شد وراث سهامداران متوفی از طریق شعب 4 بانک و دفاتر 44 شرکت کارگزاری منتخب در سراسر کشور از جمله بانک های "ملی، ملت، پارسیان و تجارت" و شرکت های کارگزاری منتخب از جمله "معاملات آرتان، فردا". توسعه، آتیه، سهام پژوهان، دانایان پارس، سهام آبتین، توسعه اندیشه حکیمانه، آرمان تدبیر نقش جهان، شاخص بورس، سهم آشنا، ساوآفرین، سرمایه گذاری ملی، آراد ایرانیان، فارابی، چکش، آسمان، نماد شاهدان، آگاه، مبین سرمایه، مفید، خوش بینانه، پویا، هوشمند رابین، شهر، تدبیرگران فردا، کاریسما، اندیشه و بینش فروهر، بورس، ملت های پویا، آرمون بورس، آپادانا، اقتصاد بیدار، کارشناسان، کالاهای خاورمیانه، بانک سامان، رفاه، سپه، پاسارگاد، انصار، تجارت، ملت و پارسیان، ملی و کارآفرین» می توانند به صورت رایگان اقدامات مربوطه را انجام دهند.

سال گذشته اعلام شد که اگر وراث نسبت به واگذاری سهام متوفی خود اقدام مقتضی انجام دهند، سود به آنها تعلق می گیرد، اما کسانی بودند که سود به آنها پرداخت نشده است و در این خصوص باشگاه خبرنگاران جوان. به محمد بوستانی مدیرعامل این شرکت که از بانک مرکزی جدا شده است ارسال کرده است و وی گفته است: احتمالا گروهی که کارهای مربوط به واگذاری سهام متوفیان خود را انجام داده اند اما سودی دریافت نکرده اند این اقدامات را انجام داده اند. از طریق دولت پیشخوان.

وی افزود: مراجعی که برای واگذاری سهام متوفی به وراث اعلام شد 44 کارگزار منتخب و شعب منتخب 4 بانک بودند که بحث پیشخوان مطرح نشد. در خصوص دفاتر پیشخوان دولت نیز جلساتی با قوه قضائیه داریم تا قوه قضاییه اطلاعات افراد را به شرکت سپرده گذاری مرکزی بدهد و پس از آن ما وظیفه تقسیم و سپس پرداخت سود را داشته باشیم.